La necessitat de fer xarxa

Jordi Romeu Carol, maig de 2022

Fa uns mesos que des del Col·lectiu Mir Geribert ens hem posat a escriure articles per penjar periòdicament en aquesta web i, a dia d’avui, ja tenim una dotzena d’escriptors i escriptores que han deixat la seva empremta en forma d’escrit a les xarxes. Una dotzena, depèn com t’ho miris, pot ser molt o poc, però la qualitat dels textos i la diversitat de temàtica que han aparegut són dignes d’un col·lectiu potent. Sota el meu punt de vista, aquesta diversitat i qualitat ens indica fins a quin punt és necessària aquesta xarxa de complicitats que estem construint entre la gent de lletres del Penedès.

Tenir-nos identificats, localitzats en el territori, coneguts i, bé ho espero, units per una amistat, ens ajudarà als uns als altres. Primer per col·laborar, segon per aprendre, tercer per contribuir al creixement de la literatura en l’àmbit penedesenc. Hem de ser conscients que tenim al nostre voltant molta gent que treballa de manera local i que fa falta aquesta connexió. També que no podrem arribar a tothom, però almenys mirarem de posar el nostre granet de sorra a consolidar una consciència de territori que abraça les quatre comarques de la vegueria. La lletra, la literatura, l’escriptura, digueu-ne com vulgueu, hauria de formar part de la vida cultural del dia a dia perquè ens ajuda a créixer i a prendre decisions i per això és tan important que siguem presents, que siguem conscients de la nostra força. Agrupar-nos sota un paraigua com és el col·lectiu Mir Geribert per col·laborar entre nosaltres és, al cap i a la fi, una manera de teixir-nos com a territori, com a escriptors i escriptores i com a cultura.

Pel que fa a la feina del col·lectiu, ara mateix tenim un projecte que ens uneix i que ens anima. Es tracta de la Mostra del llibre pendesenc, marcada en el calendari de cara al novembre i del qual de ben segur sentireu a parlar. La idea és fer una trobada de tota la literatura del Penedès a Vilanova i la Geltrú en forma de fira amb presentacions de gent del territori, parades de les llibreries de la ciutat i actes culturals diversos. Aquest projecte parteix de la idea d’unitat de la literatura penedesenca i vol ser el punt de partida d’alguna cosa més que les trobades informals que fins ara hem mantingut entre els membres del col·lectiu.

Des d’aquí, doncs, animaria a tothom a unir-se al projecte i a participar activament de la Mostra. El col·lectiu Mir Geribert és obert, sense límits més enllà del territori i de la literatura, amb ànims d’unió i de passió, amb vistes de futur i amb ganes de treballar per teixir aquestes complicitats que fan xarxa, perquè és una necessitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *