El castell de la Geltrú acull una matinal sobre Mir Geribert

El col.lectiu Mir Geribert ha gaudit d’una jornada sobre aquest personatge històric, penedesenc, sobre els comtats, lluites per al poder, sobre l’organització territorial amb la capitalitat d’Olèrdola al segle X i molt més a l’Arxiu Comarcal del Garraf, al Castell de la Geltrú.

Josep Tort Miralles, autor de les novel.les històriques “Mir Geribert, el príncep rebel” i  “Ermessenda. El tresor de Carcassona” publicats a l’editorial Andana, ha fet una aproximació dels personatges i el context històric. Una mirada entra les dades històriques contrastades i la literatura.

Seguidament, Rosa Lluch Bramon, professora del Departament d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, des del rigor d’una historiadora, ha ofert una classe magistral sobre Mir Geribert, que es va autoproclamar Príncep d’Olèrdola ara fa més de mil anys, un dels personatges històrics del Penedès menys coneguts.

El col·lectiu Mir Geribert està format per escriptors de l’àmbit penedesenc per a promocionar la literatura del Penedès. El Penedès és el nexe que uneix i identifica el col·lectiu, com també  l’amor per la literatura i qualsevol expressió artística. La cultura i el territori és un element imprescindible a la vida de les persones i per això el col·lectiu té l’objectiu d’impulsar iniciatives per donar a conèixer la gran producció literària que hi ha a les comarques del Penedès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *