Article sobre Mir Geribert

El setmanari La Fura ha publicat aquest article sobre la figura de Mir Geribert com a tema de la setmana (30 de setembre de 2022). Com que ens ha semblat interessant, us el compartim.

Enguany se celebra l’Any Mir Geribert, príncep d’Olèrdola. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament d’Olèrdola amb el suport d’un grup promotor i la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya, entre altres. L’objectiu de la commemoració és donar a conèixer un dels personatges més importants del Penedès històric: Mir Geribert, noble i senyor d’Olèrdola i de diversos castells de la Marca de Barcelona durant el segle XI, que va desafiar el poder del comte Ramon Berenguer I en una pugna que es va allargar vint anys.

En aquest Tema de la Setmana revisarem el context històric del moment, a cavall dels segles X i XI, veurem com el feudalisme s’anava obrint camí i com la zona del Penedès era un territori fronterer entre cristians i sarraïns. Tot plegat ens servirà per conèixer i entendre millor aquest personatge gairebé mític que fou Mir Geribert i que es va autoproclamar príncep d’Olèrdola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *