El Col·lectiu Mir Geribert impulsa la I Mostra del llibre penedesenc

foto: Xavier Saumell

El Col·lectiu Mir Geribert, format per escriptors del Penedès històric (Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia), ha començat a organitzar la propera I Mostra del llibre penedesenc, adreçada a presentar l’activitat literària del Penedès i sobre el Penedès. Aquesta primera edició tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, el dissabte 19 de novembre de 2022. La intenció del col·lectiu és celebrar periòdicament mostres dins l’àmbit territorial de la seva dedicació, en col·laboració amb l’ajuntament, les llibreries, editorials i entitats culturals de la localitat on tingui lloc cada vegada. També cerca d’implicar-hi les biblioteques i clubs de lectura, perquè duguin a terme activitats relacionades amb la mostra.

            La mostra, que s’esdevindrà a la plaça de la Vila, consistirà en parades de llibres d’autors penedesencs i relacionats amb l’àmbit territorial del Gran Penedès i de temàtica relacionada, presentacions, debats, taules rodones i altres activitats. Ja s’hi ha implicat una vintena d’autors, membres del col·lectiu.

            El col·lectiu Mir Geribert es va donar a conèixer amb les quatre Converses literàries a Sitges el juliol i l’agost de 2019. Manté activa una pàgina web, http://mirgeribert.cat, amb documentació sobre Mir Geribert, el Penedès històric i la literatura que ha generat, i que recull periòdicament aportacions dels membres.

            Atès que «per Sant Martí es tasta el vi», el col·lectiu no exclou la col·laboració d’algun celler que vulgui oferir un tast de vi novell durant la mostra.

(Foto: Xavier Saumell)

Jordi Romeu Carol, Cèlia Sànchez-Mústich, Mercè Foradada, Maria Rosa Nogué, Antoni Munné-Jordà, Ramon Marrugat, senyora Marrugat, Joan Noves, Bienve Moya, Teresa Costa-Gramunt, Oriol Pi de Cabanyes, Josep Tort, Blanca Deusdad, Xavier Vernetta, August Bover.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *